Kestrel ® Könyvtár


Kestrel Mezőgazdasági Alkalmazások

Permetezés
A relatív páratartalom, szélsebesség és szélirány mind kulcsfontosságú tényezők a permetezés során. sokhelyütt előírások szabályozzák a maximális megengedett szélsebességet amely mellett még szabad permetezni, ezzel minimalizálva a permetszer elsodródását.

Minden egyes Kestrel modell rendelkezik gyors, pontos szélsebesség mérési képességgel, melyet tanúsítvány igazol. Mindez egy olyan eszköz formájában amely elfér a zsebben, ezáltal gond nélkül hordozható és rendszeres használata kényelmes. Forró, száraz időben, a permetszer elpárolog a levegőben, ahelyett, hogy a növényekre jutna. a megfelelő fúvóka és nagyobb cseppméret kiválasztásával ez elkerülhető. Egyes Kestrel modellek képesek száraz és nedves hőmérséklet mérésére, Delta T számításra. relatív páratartalom és harmatpont mérésére. Minden Kestrel páratartalom mérő, az NK szabadalmaztatott gyors reagálású páratartalom érzékelőjét használja, mely kétpontos kalibrációja révén garantáltan pontos méréseket végez. A nedves hőmérséklet nyomás korrekcióval történik, a nagy magasságban vagy alacsony páratartalom mellett végzett mérések pontossága érdekében.

Ha dokumentálni szeretné a mért paramétereket, a Kestrel 4000 2000 karakteres memóriája kényelmesen eltárolja az összes időjárási információt egy gombnyomásra. Ezt később könnyedén feltöltheti számítógépre hogy napló fájlt készíthessen a permetezés adatairól.
Istálló Szellőzés
A megfelelő szellőzés, páratartalom és hőmérséklet az állattartásban csökkenti a betegségek és az élőállat veszteség mértékét, hatékonnyá teszi a hízlalást és etetést.

A Kestrel 3000 lehetővé teszi a legfontosabb paraméterek mérését, úgymint szélsebesség, páratartalom, hőmérséklet, az istállón belül az állatok között. A Kestrel 4200 légátvitel számítást is végez, így figyelemmel kísérheti a szellőztető rendszer teljesítményét. A masszív övre csatolható tok segítségével mindig magával viheti készülékét a szúrópróba szerű mérésekhez, így biztosítva állatállománya egészségét.
Öntözés
A nem kellően hatékony öntöző endszerek költségesek, vizet pazarolnak, lemossák a permetszert és tönkreteszik az utakat. Az öntözőrendszerek felügyeletekor különösen fontos, hogy a technikus mérje a szélsebességet és irányt, hőmérsékletet és relatív páratartalmat a felülvizsgálat minden szakaszában
Ennek legegyszerűbb módja ha Kestrel műszert használ, az erre a célra leghatékonyabb eszköz a Kestrel 4500, állvánnyal és a Kestrel Szélkakassal. Az adat naplózó és a számítógépes interfész segítségével az adatok kezelése pofonegyszerű.
Szőlészet
A szélsebesség, relatív páratartalom, harmatpont és levegő hőmérséklet, mind fontos tényezők a szőlészetben. ezek a paraméterek a Kestrel műszerekkel közvetlenül a szőlőtőkénél mérhetők. A tavasz és ősz során a hőmérséklet alakulása és a harmatpont különösen fontos a fagyvédelem érdekében. Száraz levegőben (alacsony harmatpontnál) a hőveszteség és így a fagyás veszélye nagyobb. A harmatpont és a hőmérséklet ugyanakkor befolyásolják a levelek nedvességét ami befolyásolja a peronoszpóra kialakulását. A Kestrel szélsebesség mérései biztosítják a hatékony permetezést a megfelelő körülmények mellett.
A Kestrel műszerek abban is segítségére lehetnek, ha épp tervezi szőlészetét. A földterület mikroklímájának feltérképezése nagyban segíti a tőkék megfelelő elhelyezésében és a szőlészet kialakításában.
Aratás
A Kestrel műszerek a környezeti feltételek mérésével segítenek az aratáshoz legmegfelelőbb idő kiválasztásában. Masszív, zsebben hordozható és nem kerül sokba.
Élőállat Tartás
A hő terhelés csökkent termelékenységet vagy akár elhullást is eredményezhet az állattartásban. Az intenzív hőterhelés csökkentheti az állat súly gyarapodását, tejtermelését és termékenységét. A Kestrel műszerek használatával a hőmérséklet, páratartalom és hőterhelés mérése révén megfelelően gondoskodhat állatainak, hűtéséről, itatásáról etetéséről és a szállításukról való megfelelő időzítésről. A hőérzet épp ilyen fontos télen, mikor is egy szarvasmarha energiaszükséglete 0°C alatt minden fok csökkenésével 1%-kal nő.

Minden Kestrel műszer a Kestrel 2000 -től felfelé, rendelkezik hőérzet mérési képességgel, így gondoskodhat a megfelelő plusz etetésről és szélvédelemről.
Golfpálya Tervezés és Gondozás
A Kestrel 1000 tökéletes a légmozgás pontos mérésére. A légmozgás létfontosságú a növényzet gombás megbetegedéseinek elkerülésére. A megfelelő légmozgás csökkenti a levelek nedvességét, és ha kellő talajnedvességgel párosul, csökkenti a szükséges növényvédő szer mennyiségét és segít egészségesen tartani a pázsitot.