Kestrel ® Könyvtár


Kestrel Építkezési Alkalmazások

Betonozás
A párolgási sebesség kulcsfontosságú lehet többek közt a beton öntésénél, repedések kialakulásának megakadályozása érdekében. Ezek a repedések főleg a beton gyors száradásából adódnak. Amikor a körülmények és a beton hőmérséklete olyan feltételeket teremtenek melyben megnő a párolgási sebesség, megnövekszik a felület túl gyorsan szárad, így repedések alakulhatnak ki a betonban. A relatív páratartalom, hőmérséklet és szélsebesség mérése a beton közvetlen közelében segít megelőzni a repedések kialakulását. Erre a Kestrel 4300 a tökéletes megoldás. Pontos és gyors mérései lehetővé teszik a hibamentes betonozást. A Kestrel 4000 adat naplózójával dokumentálhatja, hogy a betonozás a megfelelő körülmények közt történt.

Acél Hidak Burkolása Festése
Hidak és más nagyméretű acél szerkezetek festése olyan bevonattal történik ami megóvja a hidat a roszdásodástól és megőrzi integritását. A légköri viszonyoknak nagy szerepe van a bevonat tartósságában és a sikeres alklamazásban. Ilyne fontos tényezők a hőmérséklet, relatív páratartalom és harmatpont, csakúgy mint az acél felületi hőmérséklete. A relatív páratartalom azért fontos, mert a különböző burkoló anyagok és bevonatok különböző légnedvesség tartalmat igényelnek a kötéshez.A kondenzáció szintén fontos paraméter, a harmatpont és a burkolás előtti, közbeni és azt követő hőmérséklet közti különbség függvényében a kondenzáció könnyen megjósolható. A Kestrel 4000 méri mind a hőmérsékletet mind a harmatpontot, és személyre szabható kijelzője lehetővé teszi ezen értékek kijelzését, így azok nyomonkövethetők.
Otthon
Az otthon vizsgálatának kulcs eleme a fűtés és légkondicionálás felmérése. A Kestrel Kézi Légátvitel Mérő, egy felbecsülhetetlen eszköz az épületgépészek számára.Azonnali és pontos légáram méréshez üsse be a csatorna formáját és méreteit, tartsa a készüléket a légáramba és a készülék máris kijelzi a légátvitelt. A műszer segít a penész és allergén tesztek során is. Mind a Kestrel 4100 és 4200 gombnyomásra naplózza az adatokat, megkönnyítve a későbbi munkát.
Fűtés, Hűtés, Szellőzés
Az épületgépészeti rendszerek ellenőrzésének célja, hogy meghatározza, vajon a rendszer megfelelően működik-e vagy azonosítja a hibás területet egy nem megfelelően működő rendszerben. A Légátvitel az egyik legfontosabb klimatizációs tényező, mely a légáram sebességéből és a terület nagyságából kerül kiszámításra. A Kestrel Kézi légátvitel Mérője automatikusan kiszámítja a CFM értéket.A Kestrel 4100 volt az első műszer mely rendelkezett ezzel az automatikus képességgel amiért el is nyerte a Dealer Design Award-ot mint olyan teszt műszer mely megkönnyíti a technikusok munkáját. A Kestrel 4200 nedvesség tartalmat is számít, és rövid időn belül alapvető kellékké válik a penészesedés és párátlanítás szakemberei számára. Mind a Kestrl 4100 és 4200 rendelkezik nagy teljesítményű memóriával és adatnaplózóval és kijelzőjük egyedileg programozható egyszerre 3 kiválasztott adat megjelenítésére.
Külső Festés
A külső festéshez használt anyagok általában hőérzékenyek, így mindenképp meg kell győződnünk róla, hogy a feltételek megfelelőek az anyagok felhordására és megkötésére. Például ha túl hideg és párás időben fest, a festék könnyedén megválik. A hőmérséklet még fontosabb porózus felületek festésekor, úgymint tégla esetében ami mind a meleget mind a hideget elnyeli majd visszaadja. A Kestrel 2000 elég szívós és kicsi ahhoz, hogy a kesztyűtartóban magunkkal vigyük, és kérdéses napokon ellenőrizzük vele a feltételeket.
Daru Műveletek
Az erős szél többlet terhet mér a mobil darura, és befolyásolja annak stabilitását. a legtöbb gyártó meghatározza az egyes daruk maximális maximális működési szélsebességét. A daru üzemeltetése során a szél függvényében kell meghatároznunk a magasságot és terhelést. A széllökések, az épületek közti alagút hatás és az állandó szélsebesség mind másként befolyásolják a daru működését.A Kestrel 1000 szabadalmaztatott lapátkereke révén minden fontos információt a darukezelő rendelkezésére bocsát. A Kestrel 2000 hőérzet mérési képességével és hőmérséklet érzékelője révén a hideg időben oly fontos hőmérsékleti adatokat szolgáltat a terhelhetőség, hidraulika múködés és teljesítmény csökkenés felméréséhez, valamint a kezelőszemélyzet személyes biztonsága érdekében.