Kestrel ® Könyvtár


Kestrel Hadászati Alkalmazások

Mesterlövészet
A keresztszél erőteljesen befolyásolja az éleslövészet pontosságát, nagy távolság esetén ez jelenti a legnagyobb hibaszázalékot. akár közepes sebességű keresztszél (~5 m/s) a lövedék röppályályán, eltérítheti azt 1-m-re a céltól 500 m-en. A Kestrel 4500 automatikusan kiszámítja a kereszt szelet és más a lövészetben fontos időjárási tényezőt is mér, úgymint hőmérséklet, páratartalom és levegő sűrűségének megfelelő magasság. A kestrel adataival egy ballisztikai szoftver könnyedén kiszámítja a pontos kompenzációs beállításokat. A mesterlövészek nagy előszeretettel használják a Kestrel műszereit.
Ledobó Zóna Biztonság
Minden ledobó hely komoly szélsebesség megfigyelést igényel. A Kestrel 1000-es szolgáltatja a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldást, ikonikus menüje megelőzi a nyelvi félreértéseket és szinte gyakorlat nélkül könnyedén használható pillanatok alatt a helyszínen. A Kestrel 4000 és 4500 naplózó funkciója dátum és időbélyeggel látja el a rögzített adatokat, és részletes földi időjárás adatokat szolgáltat, úgymint szélirány, kereszt szél, hőmérséklet, páratartalom levegő sűrűségének megfelelő magasság.
Orvosi Támogatás, Személyzeti Hő Terhelés, Tréning és Hadművelet Során.
Extrém hőmérsékleti feltételek a katonaélet velejárói. A Kestrel műszerek pontosan mérik a hőmérsékletet, hő terhelést, hőérzetet, nedves hőmérsékletet és páratartalmat így lehetővétéve a helyes döntések meghozatalát a munka és pihenőidők, ruházat és hidratáció tekintetében a gyakorlatok és küldetések során. Könnyű, masszív, és rendkívül egyszerű használni, így könnyedén megelőzhetők a balesetek. Az egészségügyi személyzet jó hasznát veszi az automatikus naplózási képességnek mely pontos információt szolgáltat a jelentések elkészítéséhez.
K9 Műveletek - Kutatás és Mentés
A hatékony és biztonságos K9 műveletek a hőmérséklet, szélsebesség és páratartalom pontos mérését követelik meg, a kutyák munkakörülményeit illetően. A katonai K9 személyzet bárhová magával viheti a Kestrel 4000-et a zsebében.
Bevetési Időjárás
Katonai meteorológusok a legkülönbözőbb alakulatoknál a Kestrel műszereire támaszkodnak mint másodlagos vagy fő meteorológiai műszerre. Pontosságát, méreteit és képességeit tekintve páratlan az árkategóriájában.A Kestrel 4000 és az új 4500 gyakorlatilag minden fontos időjárási paramétert mér akár terepen akár a hajó fedélzetén, beállítás nélkül. Katonai szakértők különösen a szárazföldi bevetéseknél tartják fontosnak a Kestrel műszereit, rendkívüli hordozhatósága és azonnali bevethetősége miatt.
Expedíciós Légi Műveletek
A Kestrel 4000 és 4500 komplett időjárási rendszerek, melyke ideálisak előretolt támaszpontok vagy mostoha körülmények közti repülési műveletekhez. Mindkét mobiltelefon nagyságú készülék méri a szélsebeséget, és a 4500-as szélirányt, keresztszelet ellen és hátszelet is számít. Mindkét műszer méri a levegő szűrűségének megfelelő magasságot, hőmérsékletet, barommetrikus nyomást és páratartalmat, és naplózzák a mért adatokat. A szárazföldi egységek minden egyéb felszerelés és szakértelem nélkül könnyedén felmérhetik a leszállási zóna körülményeit.
NBC és HAZMAT
A szélsebesség és irány, a páratartalom hőmérséklet és levegő sűrűsége együtt befolyásolják a radioaktív, biológiai, vegyi és egyéb környezetbe jutott veszélyes anyagok viselkedését és terjedését. A Kestrel 4500 a könnyű szélirányjelző állvánnyal minden szükséges paramétert mér, és összecsomagolva nem nagyobb egy kisebb méretű könyvnél.
Épületgépészet és Beltér Monitoring
A civil mérnöki tevékenységek során is használható a terepen már bizonyított Kestrel, ezzel megkönnyítve a beltéri munkát. A Kestrel 4100 légátvitelt és légmozgást mér és naplóz, továbbá hőmérsékletet, páratartalmat, hő terhelést, harmatpontot és hőérzetet.A tökéletes hordozható, tartós, vízálló műszer épületgépészeti rendszerek beméréséhez, amely kulcsfontosságú a kényelem és energiagazdálkodás szempontjából.
Pilóta Nélküli Légi Járművek
A főldi időjárás külcsfontosságú a pilóta nélküli repülőgépek felbocsátásánál és leszállásánál. A Kestrel 4000 minden szükséges adatot mér és naplóz, úgymint szélsebesség, maximális szállökések hőmérséklet, páratartalom, barommetrikus nyomás és levegő sűrűségének megfelelő magasság, ráadásul elfér a zsebben. akármennyire is elszigetelt a műveleti terület, a személyzet mindig rendelkezik a kellő információval a repülőgép üzemeltetéséhez.
Hőleképezés (FLIR)
Relatív páratartalom és a hőmérséklet befolyásolják a levegő áteresztő képességét, és befolyásolják az infra kamerák, vagy hőleképező rendszerek hatékonyságát.Sok elterjedt rendszer megkívánja a felhasználózól, hogy betáplálja ezeket az adatokat a pontos eredmény érdekében. A Kestrel műszerek könnyű, hordozható helyben alkalmazható megoldást kínálnak ezen és más paraméterek azonnali és pontos mérésére.Ár és méretkategóriájában, a Kestrel szabadalmaztatott páratartalom érzékelője páratlanul pontos és gyors.