Kestrel ® Könyvtár


Kestrel Lövészeti Alkalmazások

Mesterlövészet
A keresztszél erőteljesen befolyásolja az éleslövészet pontosságát, nagy távolság esetén ez jelenti a legnagyobb hibaszázalékot. akár közepes sebességű keresztszél (~5 m/s) a lövedék röppályályán, eltérítheti azt 1-m-re a céltól 500 m-en. A Kestrel 4500 automatikusan kiszámítja a kereszt szelet és más a lövészetben fontos időjárási tényezőt is mér, úgymint hőmérséklet, páratartalom és levegő sűrűségének megfelelő magasság. A kestrel adataival egy ballisztikai szoftver könnyedén kiszámítja a pontos kompenzációs beállításokat. A mesterlövészek nagy előszeretettel használják a Kestrel műszereit.
Rendőrségi Munka
A rendőrségi alakulatok a helyszínre érkezéskor másodperceken belül begyűjthetik a szükséges, pontosidőjárási adatokat, a Kestrel 4500 segítségével. A Kestrel 4000-es széria könnyen használható adatrögzítő és naplózó képessége megkönnyíti a terepen mért adatok dokumentálását. A Hordozható Szélkakassal és állvánnyal kiegészítve a Kestrel 4500 minden szükséges paraméter mérésére tökéletesen alkalmas, külön beállítás nélkül.
Íjászat
A versenyszerű íjászatban kulcsfontosságú a szél kompenzálása. A szél nyomást gyakorol a nyívesszőlre, drámaian befolyásolja annak haladási irányát és süllyedését. Minél nagyobb a távolság, annál nagyobb a szél befolyása a nyílvesszőre. A szél pontos mérése az íjászat során, a legjobb módja, hogy az íjász megtanuljon alkalmazkodni a szél viszonyokhoz. A Kestrel 1000 könyű, kicsi megbízható és pontosan méri a szél pillanatnyi, átlag szélsebességet és maximális széllökéseket azonnal.

Nagy távolságú, versenyszerű céllövészet

Ha ön lövészettel foglalkozik, tudja, hogy a légnyomás, keresztszél, hőmérséklet és páratartalom mid befolyásolják a lövedék röppályáját, elsodródását és szórását. A Kestrel 4500 minden olyan paramétert mér amely befolásolhatja a lövedék pontosságát. Beépített digitális iránytűjével, valamint szabadalmaztatott lapátkerekével méri a szél sebességét és irányát, kiszámolja a keresztszelet, hátszelet vagy ellenszelet a cél függvényében. Ráadásul méri a légnyomást (valós és barommetrikus), magasságot és levegő sűrűségének megfelelő magasságot, relatív páratartalmat és hőmérsékletet, valamint manuálisan vagy automatikusan képes naplózni 2000 adatcsomagot. Az Amerikai Olimpiai Csapat szintén ezt a műszert használja lövészet során.

Újratöltés és Ballisztika
Akár részletekbe menő ballisztikai szoftvert használ, vagy csak szeretné feljegyezni ballisztikai megfigyeléseit, a pontos szélsebesség, nyomás, hőmérséklet, magasság és páratartalom adatok kulcsfontosságúak. A levegő hőmérséklete önmagában megannyi módon befolyásolja a ballisztikai képet, befolyásolja a légsűrűséget, gyulladási arányt, levegő rugalmasságát, de még a lőszer belső légnyomását is. A tengerszintnek megfelelő nyomáson készült töltetek sokkal alacsonyabb pályán repülnek alacsony légnyomás, vagy nagy magasság mellett. a ballisztikai szóródást tengerszinti magasság függvényében adják meg, és mind a hőmérsékletet, mind a nyomást kompenzálnunk kell a pontos lövészethez. A Kestrel 4000 minden szükséges paramétert mér, és tárol, az adatokat aztán feltöltheti számítógépre, vagy ballisztikai számításokhoz használhatja.
A Kestrel 4000 rendkívül fontos szerepet tölt be a hadászatban.