Kestrel® Éjszakai Konfiguráció

Áttekintés

Katonai személyzet és pilóták számára kulcsfontosságú a sötéthez alkalmazkodott látás megőrzése éjszakai tevékenységek során. A megszaporodott katonai megrendelések nyomán a Kestrel 2005-ben tette elérhetővé az éjszakai nézet funkciót.

A Kestrel 4500NV a sötétben látás megőrzésére alkalmas háttérvilágítással rendelkezik. A készülék optikai szűrő segítségével csökkenti a kijelző fényerejét, és minimalizálja a kék és zöld színtartományba eső fény mennyiségét. továbbá az NV modellek háttérvilágítása sokkal haloványabb a hagyományos megvilágításénál, ami megnehezíti, hogy éjszakai műveletek során szabad szemmel észrevegyék. A háttérvilágítás halvány, szürkés rózsaszínű, és a még látható spektrumba esik, így nem éjjellátó készülék kompatibilis.

Az átlagos szem 30-45 perc alatt alkalmazkodik a sötéthez, és éri el éjjellátó képessége maximumát. egy egészen rövid villanásnyi fehér, sárga, zöld vagy kék fény is elvakítja a foto receptorokat, ilyenkor újrakezdődik az alkalmazkodási folyamat. A vörös spektrum tartományba eső fény nem okoz ilyen éjszakai vakságot, így megőrzi a sötétben látás képességét.